Nylig åpnet Uno-X Mobility og Rema 1000 hurtigladere for tungtransport på Vinterbro!

Og forrige uken kom nyheten om at Tesla åpner ny butikk i Nygårdskrysset.

Attraktiv kommune for næring

– Med vår beliggenhet, og kvaliteter som næringskommune, er det naturlig at store aktører etablerer seg i Ås. Dette er en tydelig tendens som vi som kommune vil jobbe aktivt for å forsterke også i tiden framover, uttaler kommunedirektør Tom-Arne Tørfoss.

På Rema 1000 sin distribunal på Vinterbro åpnet Uno-X Mobility fredag 3. november selskapets første lynlader for tungtransport i Norge. Laderne er et ledd i Rema 1000s strategi for å legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger, men laderne vil være åpne for eksterne transportfirma for å hjelpe mindre transportfirma å bytte til elektriske lastebiler.

I Nygårdskrysset åpner Tesla rundt årsskiftet et salgs- og servicesenter i samme bygg som Maxbo. 35 ansatte vil få tilholdssted her.

Ordføreren ønsker velkommen

Ordfører Bengt Nøst-Klemmetsen er begeistret for åpningene. 

– At næringslivet ønsker å investere og satse på ny bærekraftig teknologi er veldig positivt. Ås kommune sitter tett på både bærekraft, teknologiutvikling og innovasjon gjennom campusmiljøet vårt, vi er et viktig knutepunkt i regionen vår, og vi ønsker innovative aktører som disse hjertelig velkomne til oss.